Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor 2022

Sport

Jucătoarea franceză de tenis, Caroline Garcia ( 6 WTA) a câştigat pentru prima oară în cariera sa Turneul Campioanelor, după ce a învins-o luni, în finală la Fort Worth (Texas) pe belarusa Aryna Sabalenka (7 WTA), cu scorul de 7-6 (7/4), 6-4.

Meciul a durat oră şi 41 de minute.
“Categoric sunt foarte fericită. A fost o finală nebună, cu multă intensitate la fiecare punct. Sunt foarte mândră de munca noastră tot anul. Sunt foarte bucuroasă că am câştigat cel mai important trofeu dn cariera mea”, a declarat Garcia după meci.
Caroline Garcia (29 de ani) este a doua tensimenă din Franţa care câştigă Turneul Campioanelor, după Amelie Mauresmo – în 2005.

După victoria de la Turneul Campioanelor Garcia a câștigat un cec în valoare de 1,57 milioane de dolari și 1.375 de puncte WTA.
În urma acestui succes, ea va încheia anul 2022 pe locul al patrulea în clasamentul WTA, poziție pe care a mai atins-o în 2018.

Anul acesta Caroline Garcia a câștigat 4 titluri: la Bad Homburg, Varşovia, Cincinnati și cel câştigat la dublu alături de compatrioata sa Kristina Mladenovic la Roland Garros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *