CE va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia și Herțegovina

Externe

Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina, a anunţat marţi președinta executivului european, Ursula von der Leyen, potrivit agențiilor de presă Reuters, EFE şi AFP. Preşedinta Comisiei a salutat „progresele impresionante” realizate de fosta republică iugoslavă, pe calea spre Uniunea Europeană.

„Desigur, sunt necesare progrese suplimentare pentru ca (Bosnia) să se alăture Uniunii noastre. Dar această ţară a demonstrat că poate îndeplini criteriile de aderare şi poate răspunde aspiraţiei cetăţenilor săi de a face parte din familia noastră”, a declarat Ursula von der Leyen, într-un discurs susţinut în Parlamentul European de la Strasbourg.
Ea a subliniat că, în prezent, Bosnia este „complet aliniată” politicii externe şi de securitate a UE şi şi-a îmbunătăţit gestionarea fluxurilor de migraţie.

În februarie, Sarajevo a îndeplinit o altă condiţie stabilită de Bruxelles, adoptând o nouă lege privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

Bosnia şi Herţegovina (BiH) este candidat oficial la aderarea la UE din 15 decembrie 2022. Următorul pas ar fi lansarea negocierilor de aderare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *