Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu și pentru mersul la magazin

Lifestyle

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat că joi că ia în calcul impunerea certificatului verde la orice activitate economică, inclusiv pentru accesul în magazine.

Joi, după ședința de Guvern, Florin Cîțu a oferit o serie de declarații despre măsurile pe care autoritățile le pregătesc în următoarea perioadă. Premierul vrea să introducă certificatul verde „cât mai rapid” pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru accesul în magazine, malluri sau supermarketuri.

Liderul PNL a fost întrebat dacă există posibilitatea ca municipiul București să fie carantinat, dar a exclus din start această variantă. El a punctat din nou obligitativitatea certificatului verde în cât mai multe spații.

„Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru”, a spus Cîțu.

Premierul demis a fost întrebat de jurnaliști dacă impunerea certificatului verde în magazine și supermarketuri nu reprezintă o încălcare a legii.
„Nu, asta nu este o restricționare ci doar o triere. Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine. Și la doctor dacă te duci, te testezi”, a răspuns Cîțu.

Liderul PNL a declarat că acestea sunt doar propuneri în acest moment și rămâne de văzut dacă vor fi adoptate la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *