tren

China a lansat cel mai rapid tren autonom din lume – poate atinge viteze de până la 350 de km/h

Externe

China este cunoscută nu numai pentru frumusețea sa, ci și pentru trenurile sale. Aici, de fapt, există cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care acoperă 35.000 de kilometri și cel mai rapid tren – Maglevul din Shanghai.

În 2022, Beijing va găzdui Jocurile Olimpice, iar China caută tot mai mult să-și extindă căile ferate de mare viteză și a inaugurat un tren care poate transporta turiştii de la Beijing până la pârtiile de schi în timp record.

Este vorba despre cel mai rapid tren autonom din lume, care poate atinge viteze de până la 350 de km/h.

Ca trenul să poată atinge vitezele record de care este capabil, o nouă linie de cale ferată a fost construită și a fost inaugurată pe 30 decembrie.

Noul tren conectează capitala, Beijing, cu orașul care va găzdui olimpiada, Zhangjiakou, reducând astfel timpul de călătorie de la 3 ore la doar 47 de minute. Trenul oprește în 10 stații, inclusiv Badaling Chang Cheng, cea mai populară secțiune a Marelui Zid Chinezesc.

Trenurile vor opri în staţii automat, după un orar precis. Deşi trenul este autonom, un angajat al căilor ferate se va afla în permanenţă la manete, pregătit să intervină în caz de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *