China critică declaraţia comună a liderilor G7

Externe

China a denunțat, luni, declarația comună a liderilor G7, prin care au fost criticate acțiunile țării în Xinjiang, Hong Kong sau în ce privește relația cu Taiwan, relatează Reuters.
China a calificat opinia comună a liderilor G7 drept o „interferență în afacerile interne ale țării” și a cerut acestora „să nu mai calomnieze”. Duminică, liderii țărilor G7, reuniți la Cornwall, au condamnat acțiunile represive pe care guvernul chinez le întreprinde în provincia majoritar musulmană Xinjiang, dar și anihilarea democrației din Hong Kong. Subiectul stabilității și păcii în strâmtoarea Taiwan s-a aflat, de asemenea, pe lista discuțiilor.

Ca răspuns, ambasada chineză de la Londra și-a anunțat nemulțumirea și a susținut că se opune oricăror mențiuni cu privire la Xinjiang, Hong Kong sau Taiwan care „distorsionează faptele” și care „expun intențiile sinistre ale câtorva țări precum Statele Unite”.

„În condițiile în care pandemia de Covid-19 continuă să afecteze lumea, iar economia globală este încă încetinită, comunitatea internațională are nevoie de unitate și de cooperarea tuturor țărilor și nu de politică de clică”, au transmis reprezentanţii ambasadei Chinei la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *