Ciudad de Panama – cel mai modern oraș din America Centrală

Lifestyle

Orașul Ciudad de Panama(Panama City) este capitala Republicii Panama și este cel mai modern oraș din America Centrală, cunoscut în mod obișnuit pentru Canalul ce leagă oceanele Atlantic și Pacific.

Este un oraș electic cu multe atracții: străzi cu 4 benzi, zgârie-nori, golfuri luxoase și centre comerciale imense, frecventate mai ales de turiști și străini, hoteluri, cazinouri, dar orașul nu este doar atât, zona veche încă menține frumusețile antice ale orașului original. Ciudad de Panama se prezintă vizitatorilor într-o dublă imagine – latura colonială (suveniruri din epocile trecute)și latura modernă.

Acest oraș este centrul economic și cultural al națiunii și este în continuă expansiune. Este senzual, spumos, dinamic, cosmopolit, fără a-și pierde sufletul latin cu culorile și parfumul piețelor, ritmurile „salsa” și traficul haotic.

Peisajul său urban inconfundabil este una dintre cele mai caracteristice din toată America Centrală unde poți experimenta multe idei de călătorie.

Pe scurt, este o destinație ideală, pentru un turist eclectic, în căutare de aventuri diferite, dornic să se cufunde în spiritul latin, dar fără a renunța la atingerea cosmopolită a unui oraș care, este din toate privințele unui oraș occidental.

O vacanță în Panama nu va fi doar o oportunitate excelentă de a vizita faimosul Canal, dar vă va oferi și posibilitatea de a vă bucura de o zonă cu un farmec extraordinar. De la apele limpezi, turcoaz și plajele de vis, până la plantațiile de cafea și pădurile de nori din Chiriquí, această destinație oferă atât relaxare perfectă, cât și emoții puternice.

Ciudad de Panama se mândrește cu Canalul Panama – cea mai mare lucrare artificială – modernă, lungă de 81 km și o lățime de până la 300 de metri, care unește Oceanul Atlantic cu Oceanul Pacific, evitând ca navele să circumnavigheze America de Sud . Nu ratați să petreceți o după-amiază în zona Amador Causeway, unde vă așteaptă o plimbare pe lângă ocean (unde puteți vedea întregul oraș pe o parte, canalul și zona montană pe cealaltă parte), care se va încheia cu o cină într-una din numeroasele restaurante din zonă.

Pentru cei care iubesc distracția, zona Avenida Balboa este recomandată, deoarece găzduiește numeroase cluburi de noapte, baruri, cazinouri și restaurante.

Casco Viejo – este cartierul itoric al orașului, declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO și reprezintă principala atracție turistică unde puteți vizita biserici, piețe și muzee.

Pe lângă arhitectura colonială, cea de astăzi oferă un amestec urban atractiv și o atmosferă eclectică, precum și relaxată. Cinta Costera, un nou spațiu verde, conduce pietonii și bicicliștii din centru spre Casco Viejo și nu numai. În serile calde și umede, standurile și artiștii de stradă aglomerează promenada, cuplurile iau masa în aer liber și muzica live umple piețele.

O plimbare în Casco Viejo, nu se poate încheia, fără a face o vizită la Biserica San José. În interior se află un faimos altar de aur care, pe lângă măreția sa vă va impresiona cu numeroasele legende care sunt legate de acesta.

În plus, în Casco Viejo se află și catedrala orașului Panama (Catedral Metropolitana de Panama ), construită între anii 1688 – 1796, dedicată Adormirii Maicii Domnului și restaurată cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din 2019.

Casco Antiguo – la câțiva pași de Casco Viejo, există o zonă cunoscută sub numele de Casco Antiguo, care a fost inițial locul refondării Panama în 1673 și care acum a fost declarată Patrimoniu mondial UNESCO datorită clădirilor sale care vă vor aduce înapoi cu 300 de ani. Puteți vizita Palacio Bolivar (sediul Ministerului Afacerilor Externe), Teatro Nacional și unele muzee.

Alte locuri de interes includ cartierele El Cangrejo, Campo Alegre, Paitilla și Coco del Mar, unde sunt concentrate bănci internaționale, hoteluri de lux și restaurante. Panama are 3 centre comerciale, cu peste 200 de magazine fiecare, unde vă puteți reîmprospăta în timpul după-amiezelor sufocante, sau puteti face o vizita la:

Biomuseo – un muzeu axat pe istoria naturală din Panama. Cele opt galerii ale sale explorează originile istmului panamez și evoluția Atlanticului și Pacificului și, aprofundează impactul prezenței umane și importanța zonei panameze pentru biodiversitatea planetei, în vederea interconectării tuturor speciilor.

Parque Natural Metropolitano – orașul Panama se mândrește cu cea mai mare porțiune de pădure tropicală în interiorul orașului. Parque Metropolitano are peste 260 de hectare și se află la doar zece minute de centrul orașului. Puteți să-l vizitați singuri sau însoțiți de un ghid, pe cele două trasee ale sale. Nu prezintă dificultăți speciale și pot fi parcurse de toată lumea, chiar și de cei mici, trebuie doar să fiți echipați corespunzător, mai ales în sezonul ploios. Sezonul uscat este una dintre cele mai bune perioade pentru a admira flora.

Dacă nu vă este frică de căldura sufocantă, în special în sezonul uscat și dacă sunteți obișnuiți cu plimbările – pentru cei care doresc, există totuși un tren care circulă pe întreaga zonă arheologică – vizita se încheie cu o oprire la Mercado dell’Artesanias – Piața artizanală.

Aici este posibil să cumpărați, la prețuri moderate toate obiectele de artizanat tipice țării, de la animale din lemn produse în Darién (una din cele nouă provincii ale Republicii Panama, ce se află în sud-estul a țării) până la coșuri împletite și măști care reprezintă și animale sacre realizate de popoarele indigene, precum și inevitabila pălărie Panama.

Bocas del Toro – dacă aveți ocazia să vă deplasați prin statul Panama, la doar 40 de minute de zbor de la orașul Panama, puteți ajunge la Isla Colon(cea mai nordică și principală insulă din Arhipelagul Bocas del Toro ) – un paradis format din 9 insule și peste 200 de arhipelaguri la câțiva kilometri distanță de coasta de nord-vest a Panama.

Aici veți găsi ape cristaline și plajele albe, înconjurate de vegetație bogată și o varietate de pești și stele de mare , nemaivăzute până acum.Puteți sta într-un hotel pe malul mării pentru a putea admira apusul de soare sau, răsăritul de pe malul „insulei voastre personale”.
Panama City are două aeroporturi :

– Aeroportul Internațional Tocumen (25 km nord de centru) până în 2020, zborurile de pe aeroporturile europene au fost operate de următoarele companii aeriene:
Air Europa – (de la / la Madrid).
Air France – (de la / la Paris-Charles de Gaulle).
Iberia – (din / spre Madrid).
KLM – (din / spre Amsterdam).
Lufthansa – (de la / la Frankfurt).
Turkish Airlines – (de la / la Istanbul).

-Aeroportul internațional din Albrook „Marcos A. Gelabert” – în ciuda statutului său „internațional”, aeroportul Albrook este rezervat zborurilor interne operate de companiile Aeroperlas și Air Panama, care furnizează, de asemenea, zboruri către / dinspre San José din Costa Rica. Pista se află la 1,5 km de centru.

Cu ocazia jocurilor din America Centrală din 2022, linia 2 de metrou (verde) va fi extinsă până la aeroportul Tocumen. Momentan, transferul dintre aeroport și centru este realizat de metrobu-suri moderne, cu aer condiționat, dar întotdeauna foarte aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *