Clotilde Armand – Avem avize de construire pentru şase parcări automatizate pe structuri metalice

Social

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook că pentru cartierele aglomerate a decis amenajarea de locuri de parcare pe verticală şi are avize de construire pentru şase astfel de parcări automatizate pe structuri metalice.

“Una dintre principalele probleme cu care se confruntă Capitala o constituie deficitul de locuri de parcare în raport cu numărul mare de autoturisme.
Pentru rezolvarea acestei probleme reale, unii dintre primarii de sector au preferat cea mai simplă soluție avută la îndemână: betonarea spațiilor verzi, defrișarea copacilor și amenajarea de noi locuri de parcare de reședință. Însă eu cred că un oraș plin de betoane și fără spații verzi, plin de noxe și cu aer irespirabil, este un veritabil atentat la sănătatea noastră și a generațiilor viitoare.

Pentru cartierele aglomerate din Sectorul 1, care și așa au puține spații verzi, am ales soluția unei dezvoltări durabile și am decis amenajarea de locuri de parcare pe verticală. Este vorba de sistemele de parcare automatizate cu ajutorul cărora reducem deficitul de parcări fără să ne atingem de spațiile verzi existente. Avem avize de construire pentru șase astfel de parcări automatizate pe structuri metalice, iar construcția primelor două a început în cartierul Aviației, pe străzile Cpt. av. Alexandru Serbanescu 12-14 și Ștefan Burileanu nr. 14-16.

Aștept opinii de la dumneavoastră legate de această soluție pe care o propun. Cum poate o administrație locală să construiască, în spațiile limitate dintre blocuri, mai multe locuri de parcare de reședință?”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *