george-michael

Colecția lui George Michael scoasă la licitație

Externe

Colecţia de artă a lui George Michael, decedat în 2016, ce include mai multe lucrări valoroase semnate de artişti britanici contemporani, va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii care, va fi organizată de casa Christie’s la jumătatea lunii martie, la Londra.

Celebrul cântăreț britanic, era mai puţin cunoscut pentru pasiunea sa de colecţionar de artă. Acesta a sprijinit apariţia colectivului de artişti britanici contemporani Young British Artists (YBA), creat la sfârşitul anilor 1980. De-a lungul vieții, cântăreţul a achiziţionat mai multe opere semnate de artişti care s-au lansat graţie acestui colectiv, mai ales aparţinând celui mai cunoscut dintre ei, Damien Hirst, care vor fi puse în vânzare pe 14 martie la o licitaţie organizată la Londra de casa Christie’s.

Colectivul Young British Artists a devenit cunoscut pe plan internaţional datorită abordării sale artistice pe suporturi multiple, dar şi pentru înclinaţia sa evidentă de a sfida convenţiile şi de a şoca.

Tabloul „The Incomplete Truth” (2006), de Damien Hirst, reprezentând un porumbel în zbor, va fi lotul central al acestei licitaţii şi are un preţ de vânzare estimat între 1 milion şi 1,5 milioane de lire sterline (1,3 milioane – 1,9 milioane de dolari).

În total, 75 de opere vor fi propuse spre vânzare în cadrul licitaţiei principale, pe 14 martie, iar alte 130 de lucrări care provin tot din colecţia cântăreţului George Michael, membru fondator al grupului Wham, vor fi comercializate în cadrul unei licitaţii online, ce va avea loc în perioada 8-15 martie.

Deşi mai multe loturi sunt estimate la preţuri care depăşesc 100.000 de lire sterline (130.000 de dolari), licitaţia cuprinde şi lucrări ale căror preţuri de pornire se situează în jurul sumei de 400 de lire sterline (520 de dolari).

Sumele obţinute în urma licitaţiei „vor fi utilizate pentru a continua acţiunile filantropice ale lui George Michael”, au precizat reprezentanţii casei Christie’s într-un comunicat publicat vineri.

Pe durata carierei sale, care a început odată cu activitatea muzicală desfăşurată în grupul Wham, George Michael a vândut peste 100 de milioane de discuri şi a lansat, între 1983 şi 1996, o serie de piese care s-au bucurat de un succes răsunător, stabilind performanţe de neegalat pentru artiştii britanici din era post-Beatles.

Printre aceste single-uri se remarcă piese precum „Wake Me Up Before You Go-Go”, „Last Christmas”, „Faith”, „I Want Your Sex”, „Freedom!”, „Careless Whispers”, „Papa Was A Rollin’ Stone”, „Jesus to a Child” şi „Fastlove”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *