Comisia de Disciplină a FRF a sancționat drastic cluburile Dinamo şi UTA

Sport

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii.

Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei.
”SC Dinamo 1948 SA vs. AFC UTA Arad – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD, se sancţionează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.e şi art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei”, se arată în decizia comisiei, de pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Astfel, niciuna dintre cele două echipe nu va mai juca în acest play-out cu spectatori pe teren propriu, ambele mai având de jucat acasă câte patru partide.
Partida Dinamo – UTA Arad, scor 1-0, din etapa a 30-a a Superligii, ultima a sezonului regulat, a fost marcată de incidente între suporteri. Startul partidei a fost amânat din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe suprafaţa de joc şi a unor bătăi între suporterii dinamovişti şi cei de la UTA Arad, ajutaţi de cei ai echipei de ligă secundă CSA Steaua.

Liderul galeriei echipei de fotbal CSA Steaua, Andrei Florescu, a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat că a participat la o încăierare cu suporterii lui Dinamo, la meciul Dinamo – UTA, desfăşurat pe Stadionul „Arcul de Triumf”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti solicitase ca Andrei Florescu să fie arestat preventiv alături de alţi trei ultraşi, însă un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis ca liderul galeriei să fie plasat în arest la domiciliu, restul fiind în libertate sub control judiciar. Alţi trei suporteri care au participat la violenţe sunt cercetaţi sub control judiciar, măsură luată direct de către Parchet.

Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi ultraşii sunt: încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuate fără drept.

În cauză s-a reţinut că în data de 8 martie, în jurul orei 19:50, înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo Bucureşti şi AFC UTA Arad, disputată pe Stadionul „Arcul de Triumf”, a avut loc un incident între membrii galeriei Dinamo, ce se aflau în Tribuna II Est a stadionului, şi membrii galeriei UTA Arad, sprijiniţi de suporteri ai echipei CSA Steaua Bucureşti, aflaţi în Peluza Sud, care au aruncat cu articole pirotehnice tip torţe şi au pătruns pe suprafaţa de joc, agresându-se reciproc.

În altă speţă analizată e Comisia de Disciplină a FRF, clubul Dinamo a fost amendat cu suma de 33.750 lei, pentru incidentele de la partida cu FC Hermannstadt (0-3), din prima etapă a fazei play-out.
”AFC Hermannstadt vs. Dinamo – Incidente – În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitatea sportivă de 33.750 lei”, a precizat comisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *