comisia europeana

Comisia Europeană discută progresele politicii de coeziune

Externe

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu participă, marţi, 25 iunie la reuniunea miniştrilor UE responsabili cu politica de coeziune, ce are loc la Luxemburg.

Discuţiile se vor axa pe stadiul negocierilor privind viitoarea politică în domeniu pentru perioada 2021-2027 şi pregătirea noilor programe, în strânsă legătură cu recomandările prezentate în cadrul semestrului european, se arată într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Comisarul european Corina Creţu va prezenta, în cadrul reuniunii ministeriale de la Luxemburg, motivele pentru care este propusă existenţa unei conexiuni mai strânse între politica de coeziune post-2020 şi semestrul european.

“Mă bucur de progresele înregistrate până în prezent și îndemn la urgentarea negocierilor atunci când acestea vor fi reluate în toamnă. Toate noile programe ar trebui să fie pregătite pentru a putea începe din prima zi a anului 2021, astfel încât să existe certitudine și continuitate în finanțarea dedicată regiunilor, orașelor și mediului de afaceri.

Vom continua să lucrăm însă până atunci, Comisia fiind de altfel în contact permanent cu statele membre pentru a pregăti noile programe în baza priorităților de investiții incluse în cele mai recente rapoarte și recomandări specifice de țară”, a declarat înaltul oficial european înaintea reuniunii.

Oficial european va sublinia importanţa fondurilor UE pentru investiţii strategice şi pentru implementarea reformelor structurale, reamintind, în acelaşi timp, faptul că potenţialul maxim al acestor investiţii poate fi atins doar într-un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri şi care să stimuleze creşterea economică, potrivit CE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *