Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei din România va acorda asistenţă instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina

Social

Consiliul Concurenţei din România a semnat, alături de autorităţi din mai multe state ale Uniunii Europene, memorandumul de cooperare regională în domeniul concurenţei, care stabileşte acordarea de asistenţă tehnică instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina.

O delegaţie a Consiliului Concurenţei, condusă de Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei participă, în perioada 18-19 aprilie la Varşovia, la ceremonia de semnare a memorandumului, alături de autorităţi din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova şi Ucraina.

Astfel, instituţiile semnatare vor acorda asistenţă tehnică agenţiilor similare din Republica Moldova şi Ucraina, în contextul parcursului european al celor două ţări şi vor asigura schimbul de experienţă la nivel regional.
„Autoritatea de concurenţă din România colaborează de peste 10 ani cu instituţiile din Republica Moldova şi Ucraina, implementând două proiecte de Twinning în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat şi participând cu echipe de experţi în mai multe proiecte de asistenţă tehnică cu ocazia acţiunilor bilaterale. Suntem, astfel, una dintre cele mai calificate autorităţi pentru a sprijini agenţiile din Republica Moldova şi Ucraina să reformeze politicile de concurenţă în perioada de pre-aderare la blocul comunitar, având în vedere experienţa acumulată”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În cadrul acestui eveniment de la Varşovia se discută şi se stabilesc acţiunile din planul de colaborare pentru 2023, organizate sub preşedinţia Autorităţii Naţionale de Concurenţă din Polonia.
Consiliul Concurenţei din România va deţine, în anul 2024, preşedinţia acestei iniţiative regionale, ocazie cu care va organiza o serie de evenimente pe teme privind politica de concurenţă şi de aplicare a legislaţiei specifice care urmează să fie prioritare în cursul anului următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *