Constantin Popovici și Cătălin Preda – aur și argint la Campionatele Mondiale de la Fukouka

Actualitate Sport

Sportivii români Constantin Popovici şi Cătălin-Petru Preda au câştigat, joi medaliile de aur și argint, în competiţia de high diving, 27 m, din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka. Popovici a obţinut 472.80 puncte, în timp ce Preda a obţinut 438.45.

Pe locul al treilea s-a clasat spoetivul francez Gary Hunt, cu 426.30 puncte. „Constantin Popovici și Cătălin Preda au cucerit lumea! Aur și argint mondial în concursul de high-diving! Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie. Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte. Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019) “, precizează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *