Creatorii români de seriale se pot înscrie în programul  Drama Room

Lifestyle

Drama Room este un program iniţiat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania în 2021 şi dedicat regizorilor, scenariştilor şi producătorilor interesaţi de realizarea de seriale sau mini-serii. Organizatorii îşi propun să le ofere cineaştilor din România resursele necesare pentru a accesa industria producţiei de seriale, atât de prolifică în ultimii ani, îndrumându-i atât în ceea ce priveşte dezvoltarea conţinutului original, cât şi în demersul de finanţare a proiectelor.

Scenariştii şi producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt aşteptaţi să îşi înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024). A treia ediţie Drama Room are deadline-ul pentru înscrieri 25 aprilie 2024.

Drama Room este conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-şi perfecţioneze abilităţile de producţie a serialelor şi să înţeleagă dinamica pieţei internaţionale. Programul se va desfăşura în timpul festivalului şi va consta în paneluri conduse de experţi de top din industria cinematografică, dar şi în sesiuni de feedback aplicat. Vor fi selectate până la 5 proiecte.
Tutorele principal al Drama Room 2024 va fi producătorul de film Eilon Ratzkovsky. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje şi seriale TV în Israel şi întreaga lume.

În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab şi Biennale College Cinema. Este şeful QUIDDITY, o companie de conţinut specializată în dezvoltarea de drame TV de înaltă calitate pentru reţele europene şi şef de studii pentru TFL Extended.

Premiul pentru cel mai bun serial – Drama Room – Best Series Project Award – va fi oferit de PRO TV şi constă într-un acord de dezvoltare a proiectului. În plus, toate ideile din finala competiţiei vor beneficia de o sesiune de consultanţă şi recomandări din partea Gabrielei Iacob, Head of Scripted Content Development, PRO TV.

Numele tuturor experţilor care se vor întâlni cu realizatorii români la Cluj Napoca, dar şi programul complet Drama Room, vor fi anunţate participanţilor la începutul lunii iunie.
Pentru informaţii suplimentare: dramaroom@tiff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *