ciolos

Dacian Cioloș – despre decizia CEDO în cazul Laura Codruța Koveși

Politica

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a reacţionat, marţi, după ce judecătorii CEDO i-au dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi care a contestat revocarea sa din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Liderul PLUS a postat pe Facebook un mesaj în care spune că fostul Guvern PSD în frunte cu Tudorel Toader trebuie să plătească pentru „încercarea de a subjuga justiţia”.

„Nu mă pot bucura când statul român pierde procese la CEDO, cum s-a întâmplat azi în cazul revocării Laurei Codruţa Kovesi. Însă în spatele statului român, în acest caz, sunt nişte politicieni iresponsabili, identificabili, cu nume şi cu funcţii. Cei din fostul Guvern PSD, în frunte cu Tudorel Toader, au dus România în acest punct jenant. Trebuie să-i ştie toată lumea, iar în final să plătească pentru încercarea de a subjuga Justiţia, timp de aproape patru ani, prin toate mijloacele, multe ilegale. Aceşti oameni au fost iresponsabili în funcţii publice, iar acest lucru l-am reclamat în toţi anii din urmă. De la încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor până la cheltuieli nejustificate ale banilor publici. Acestea nu sunt simple greşeli de guvernare, ci ticăloşii premeditate cu consecinţe grave asupra României”, a scris Dacian Cioloș, într-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *