Dan Barna

Dan Barna și-a depus la BEC candidatura pentru președinție

Politica

Dan Barna şi-a înregistrat, vineri candidatura la Birou Electoral Central, din partea Alianței USR-PLUS. El a venit la sediul BEC însoțit de europarlamentarul Dacian Cioloș și alți lideri USR-PLUS și anunțat că Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături.

„Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. (…) În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii aşa cum ne-am obişnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate. Este momentul să avem obiective importante şi să ne ţinem de ele, este momentul în care putem să însănătoşim România.

Este nevoie de viziune şi hotărâre. (…) România are nevoie de un preşedinte full-time, România are nevoie de un preşedinte prezent în fiecare zi în viaţa ţării. Eu voi fi în turul al doilea cu siguranţă şi voi fi următorul preşedinte al ţării”, a spus Dan Barna, la BEC.

Europarlamentarul Dacian Cioloş a afirmat, la BEC, că Alianţa USR-PLUS este gata să conducă şi să guverneze România cu oameni cinstiţi.

„Avem aici semnăturile care o să-l ducă pe Dan Barna spre Cotroceni, care o să permită acum candidatului nostru să-şi prezinte programul, să prezinte viziunea pe care noi o avem pentru România, modul în care vrem să schimbăm România, implicându-i pe toţi cei care cred că putem să trăim mai bine, să trăim fericiţi la noi în ţară, fără să trebuiască să luăm drumul străinătăţii, pentru că ne asumăm responsabilitatea aceasta a schimbării în bine. Deci, astăzi depunem semnăturile şi vom continua în acelaşi mod în care am făcut-o încă de la începutul acestui an, să mergem să ne întâlnim cu oamenii pe stradă, să discutăm cu ei şi să găsim soluţiile împreună.

Pe lângă acest proiect esenţial al alegerilor prezidenţiale, noi vrem să arătăm românilor că suntem gata să conducem şi să guvernăm România cu oameni cinstiţi şi cu oameni competenţi şi de aceea acest proiect îl are pe Dan Barna în frunte”, a afirmat Dacian Cioloş.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00, iar pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *