Daniel Dines

Daniel Dines – un român pe coperta FORBES

Lifestyle Actualitate

Românul Daniel Dines, fondatorul unei firme de IT apare pe coperta din septembrie a revistei americane Forbes, alături de titlul ”Boss of the Bots” (Șeful boților).

Fost angajat la Microsoft, Daniel Dines a fondat, în 2005, o platformă de automatizare software și robotică. „Bill Gates obișnuia să spună că Microsoft vrea să pună un computer în fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, îl citează Forbes, pe Daniel Dines.

Într-un articol intitulat „De la comunism la codare/From Communism to coding”, Daniel Dines este prezentat ca miliardarul care schimbă fața industriei din care face parte. Daniel Dines este figura reprezentativă a creșterii din domeniul tehnologiei, care a readus speranța antreprenoriatului în Europa de Est.

Firma fondată de Dines, UiPath, creează roboți care efectuează automat sarcini repetitive. Compania a ajuns la o evaluare de 7 miliarde de dolari, din vânzarea unor produse care pot să extragă numere din PDF-uri în software-uri de contabilitate sau să proceseze cererile de asigurare – sarcini care nu necesită un efort intelectual sporit, reușind să preia munca repetitivă a oamenilor care lucrează în sistemul bancar sau a celor care lucrează în cadrul operatorilor de telefonie mobilă.

Compania UiPath are sediul central într-un zgârâie-nori din Manhattan, peste 3.200 de angajați în birourile din întrega lume și a generat anul trecut venituri de 155 milioane de dolari. Mai mult decât atât, se anticipează că anul acesta își va dubla cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *