Darwin – mica bijuterie de pe continetul australian

Actualitate Lifestyle

Darwin este capitala regiunii Nothern Territory din Australia. Orașul Darwin a fost fondat în 1869 și numit după celebrul naturalist englez Charles Darwin, de către colegii săi exploratori care, la fel ca el, au traversat Marea Timorului la bordul HMS Beagle.

În comparație cu alte orașe australiene este un oraș mic. În ciuda acestui fapt, Darwin este o mică bijuterie a continentului australian, ce oferă un peisaj deosebit cu o frumusețe naturală neatinsă ce îți taie respirația, cu parcuri mari, grădini de palmieri și păduri tropicale la care puteți adăuga climatul cald pe tot parcursul anului și un stil de viață plăcut și relaxat.

Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale, Darwin este unul dintre cele mai însorite orașe din lume, alături de Johannesburg, Africa de Sud, Amman, Iordania și alte câteva. Orașul este o oază tropicală, cu un port plăcut și o viață de noapte vibrantă. De asemenea, are cel mai mare procent de tineri din toată Australia. Acesta poate fi motivul pentru care capitala Teritoriului de Nord este plină de vitalitate.

Orașul este renumit pentru bucătăria multiculturală, piețele în aer liber, atracțiile marine și atmosfera caldă de vacanță care domnește pe tot parcursul anului.

Un alt punct forte este atmosfera multietnică și cosmopolită care domnește în oraș – populația din Darwin este formată din 50 de naționalități diferite, inclusiv populația locală aborigenă – Larrakia.

Orice turist va găsi ceva de făcut ca să-și ocupe timpul în acest oraș, unde modernitatea se împletește cu tradițiile istorice. Există numeroase atracții, atât naturale, cât și istorice.

În centrul orașului cu străzi largi și parcuri luxuriante există magazine caracteristice care vând artefacte aborigene, galerii de artă, magazine de suveniruri, buticuri și cafenele. Opriți-vă la unul dintre buticurile de lux care vând produse exclusive din perle și piele de crocodil.
Smith Street Mall este centrul comercial al al orașului . Raintree Park Parcul Raintree, cu colțurile sale umbrite și reci, se află pe partea nordică a străzii. Este unul dintre locurile preferate pentru populația locală în timpul pauzei de prânz.

În centrul comercial, din mai până la sfârșitul lunii august, muzicienii de stradă își găsesc refugiul. În piața alăturată există o infinitate de magazine care vând obiecte de artă aborigenă, bijuterii fabricate local și îmbrăcăminte cu model tropical. Există, de asemenea, cafenele și restaurante unde puteți lua masa înconjurat de farmecul orașului.
Strada principală din centrul otrașului este Mitchell Street, unde se află cea mai mare concentrație de pub-uri, restaurante, cluburi și cazare pentru cei care vin din afara orașului.

Partea de vest a străzii Mitchell este renumită pentru zona sa plină de restaurante la modă și locuri de divertisment. Cu numeroase pensiuni, pub-uri , locuri pentru a petrece seri plăcute în aer liber, cinematografe și Centrul de divertisment – Darwin Entertainment Center, această zonă este una dintre cele mai animate zone ale orașului. Majoritatea hotelurilor și localurilor sunt situate în Central Business District (CBD). Foarte fregventată este și Cullen Bay, unde se află noul port al orașului.

Vizitați Crocosaurus Cove – una dintre cele mai renumite și populare atracții din Darwin, care se află exact în inima orașului, unde puteți să hrăniți crocodilii și țestoasele. Plimbați-vă prin incintele care găzduiesc unii dintre cei mai mari crocodili marini din Australia. Aici găsiți cea mai mare colectie de reptile australiene din lume. Puteți să le studiați îndeaproape, alături de un ghid.

Printre alte atracții numără:
Museum and Art Gallery of the Northern Territory – se află într-o gradină tropicală din portul orașului și găzduiește o colecție impresionantă de artă aborigenă, asiatică și oceanică. De asemenea, aici se găsesc picturi si sculpturi ale unor artiști australieni. Muzeul oferă o prezentare completă asupra istoriei regiunii;

Defence of Darwin Experience – face parte din Muzeul Militar și expune sub forma unor prezentări multimedia bombardamentele care au avut loc în Darwin în 1942;

Australian Aviation Heritage Centre – pasionații de aviație vor putea petrece o zi interesantă la Australian Aviation Heritage Centre;

The George Brown Darwin Botanic Gardens – Grădina botanică George Brown este una dintre singurele grădini din lume în care cresc specii de plante marine si de estuar. Grădina se întinde pe o suprafață de 42 de hectare și găzduiește zone de palmieri, orhidee sau baobabi, o pădure tropicală în miniatură cu o cascadă și un lac;

Plajele Casuarina și Mindil și piețele cu același nume – Darwin este renumit pentru apusurile sale de un roșu intens. O plimbare de-a lungul promenadei după-amiaza târziu, o croazieră sau o oprire la Mindil Beach (cea mai frumoasă plajă din oraș), este, prin urmare, o necesitate. Vă puteți pierde în Mindil Beach Sunset Markets – piața cu multe tarabe de mâncare de stradă și suveniruri.

Situat pe o peninsulă înconjurată de Mrea Timos pe trei laturi, Darwin este punctul de plecare ideal pentru a vizita faimoasele și minunatele parcuri naționale precum Kakadu, Litchfield și Nitmiluk.

Explorați Parcul Național Litchfield – acest parc este un loc de neratat în orice vacanță la Darwin. Este situat la doar o oră și jumătate de oraș. Înotați în apa cristalină a piscinelor naturale și sub cascade, observați păsările colorate și fauna sălbatică din zonă.

În ceea ce privește bucătăria, restaurantele din oraș sunt renumite pentru diversitatea lor. Există restaurant japoneze, chineze, germane, rusești și bineînțeles australiene. Apropierea orașului de Asia adduce și influențe asiatice puternice, în ofertele culinare.

Dintre felurile de mâncare tradițională tradițională fac parte: pita, cotletul de miel, calmar la grătar, fructe de mare, pește, prepeliță. O mare comunitate greacă locuiește în Darwin, iar restaurantul, cu atmosfera sa și fețele de masă tradiționale albastre și albe, atrage mulți vizitatori.

Darwin Waterfront este unul dintre cele mai animate locuri din Darwin. Această zonă include, de multe restaurante cu vedere la mare și multe opțiuni culinare. Restaurantul vietnamez Chow oferă la prânz patru tipuri de Bánh mì (un tip de sandwich vietnamez la care puteți adăuga cartofi prăjiți), și Bun Cha (carne de porc marinată la grătar cu orez) , carne de vită, pui sau legume.

În ceea ce privește cazarea, Darwin își întâmpină turiștii cu peste o sută de hoteluri din care să aleagă. Hotelurile de „trei stele” sunt la mare căutare, unde prețurile încep de la 50 USD pe zi.

Cel mai simplu și mai rapid mod de a ajunge în Darwin este cu avionul. Aeroportul este situat la 13 km de centrul orașului. Cursele speciale vă vor ajuta să ajungeți de la aeroport la oraș, acestea se găsesc la fiecare zbor care ajunge. Sau puteți lua un taxi.

Printre companiile care oferă zboruri din România către Darwin se numără: Wizz Air, Blue Air, Tarom, Ryanair, Lufthansa, Turkish Airlines. Alitalia, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *