Donald Trump

Declaraţiile fiscale ale președintelui Donald Trump – ar putea fi făcute publice prin Lege

Externe Actualitate

Preşedintele american Donald Trump refuză în continuare să-şi facă publice declaraţiile fiscale, dar parlamentul statului New York a adoptat miercuri o lege care le-ar putea face publice, în pofida voinţei acestuia, autorizând administraţia fiscală să comunice Congresului o parte dintre aceste documente, potrivit France Presse.

După un prim vot în camera superioară la începutul lunii mai, camera inferioară a parlamentului acestui stat, bastion democrat, a adoptat la rândul său textul, a confirmat un purtător de cuvânt al Adunării de la New York.

Textul – care autorizează trimiterea declaraţiilor de venit ale preşedintelui şi numeroşilor responsabili locali şi federali comisiilor parlamentare cu condiţia să existe ‘un scop legislativ clar şi legitim’ – mai trebuie semnat de către guvernatorul Andrew Cuomo, democrat de asemenea şi un critic al lui Trump, pentru a putea intra în vigoare.

În majoritatea statelor americane, un contribuabil trebuie să depună trei declaraţii: una la nivel federal, alta destinată statului în care domiciliază şi o a treia la administraţia fiscală din oraşul său.

Trimiterea în Congres, de către fiscul statului New York, a declaraţiilor fiscale ale miliardarului newyorkez oferă o prezentare generală – chiar dacă ele nu includ toate activităţile sale în afara statului New York – asupra veniturilor şi situaţiei sale fiscale, inclusiv în perioada recentă.
Democraţii continuă să denunţe refuzul fostului dezvoltator imobiliar şi ex-vedetei de reality show televizate publicarea declaraţiilor sale fiscale, aşa cum au făcut toţi predecesorii săi de 40 de ani.

La 7 mai, Trezoreria SUA a refuzat să transmită Congresului declaraţiile de venituri la nivel federal ale preşedintelui american.
Adoptarea acestui text miercuri confirmă faptul că statul New York doreşte să ajute Camera Reprezentanţilor de la Washington, controlată de democraţi, în bătălia sa cu preşedintele american. O luptă care virează spre un război deschis, democraţii evocând din ce în ce mai frecvent lansarea unei proceduri de destituire a preşedintelui republican.

Parlamentul de la New York adoptase deja marţi un alt text anti-Trump, permiţând procurorilor din stat să urmărească în justiţie persoanele care ar fi beneficiat de o graţiere prezidenţială la nivel federal, o măsură menită să-l împiedice pe preşedintele să-şi ‘albească’ apropiaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *