Decrete de decorare semnate de Președintele Klaus Iohannis

Politica

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare, informează, miercuri Administrația Prezidențială într-un comunicat.

“Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la promovarea democraţiei şi securităţii regionale, pentru dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan Excelenţei Sale domnului Frank-Walter Steinmeier, Preşedintele Republicii Federale Germania.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce doamnei Elke Büdenbender.

Totodată, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer Excelenţei Sale domnului Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Dr. Anna Lührmann, membru al Bundestagului, ministru de stat pentru Europa şi Climă în Ministerul Afacerilor Externe și Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer domnului Wolfgang Silbermann, ambasador, directorul direcţiei pentru politică externă, Administrația prezidențială federală.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională avută la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare româno-germane, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația și cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler doamnei Kerstin Ursula Jahn, consul al Republicii Federale Germania la Sibiu, și doamnei Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timişoara.”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *