Deschiderea expoziţiei „140 de ani de relaţii diplomatice Spania-România”

Lifestyle

Muzeul Naţional de Istorie a României, în parteneriat cu Ambasada Spaniei la Bucureşti, anunţă deschiderea expoziţiei „140 de ani de relaţii diplomatice Spania-România”.

Evenimentul va avea loc joi, 14 octombrie, începând cu orele 11,00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.

Prin intermediul acestei expoziţii fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relaţiilor bilaterale dintre Spania şi România, care a început în 1881, când s-a înfiinţat prima legaţie spaniolă în ţara noastră.

Expoziţia este o călătorie prin istoria legăturilor din ce în ce mai strânse dintre cele două ţări şi subliniază evenimentele şi personajele cele mai reprezentative ale dialogului spaniol-român. Aceasta include principalele vizite de stat, precum cea făcută în Spania, în 1979, de Preşedintele României sau vizita în România, în 2009, a Alteţelor Lor, Principii de Asturias, astăzi monarhii Spaniei. Sunt prezentate de asemenea, cele mai importante evenimente culturale, precum Expoziţia de la Barcelona din 1929 sau crearea Institutului Cervantes din Bucureşti şi a Institutului Cultural Român de la Madrid.

Proiectul expoziţional este organizat de Ambasada Spaniei la Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României. Valorosul material grafic care alcătuieşte această expoziţie, a fost pus la dispoziţie de către Ambasada României la Madrid, Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe din România şi Arhiva Generală a Ministerului Spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 14 – 31 octombrie 2021, putând fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.
Dată fiind situaţia pandemică, accesul la vernisaj se va face exclusiv pe bază de invitaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *