DGAF desfăşoară controale antifraudă la nivel naţional în domenii economice cu slabă conformare fiscală

Social

În perioada 24 – 29 aprilie, inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) desfăşoară acţiuni de control operativ la nivel naţional, în scopul reducerii evaziunii fiscale din domeniul comerţului cu amănuntul şi prestării serviciilor direct către populaţie, precum şi în alte domenii economice în care, urmare analizelor de risc efectuate la nivelul instituţiei pe baza informaţiilor deţinute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în primele două zile ale acestei acţiuni, inspectorii DGAF au verificat 378 operatori economici şi au aplicat 329 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.647.721 lei, din care amenzi în cuantum de 1.607.000 lei şi confiscări în valoare totală estimată de 40.721 lei. Totodată, au fost estimate implicaţii fiscale datorate suplimentar în valoare de 34.865 lei.

„Direcţia generală antifraudă fiscală din cadrul ANAF acţionează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată.

Acţiunile de control vor continua în perioada următoare. Recomandăm tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obţinute din activităţile desfăşurate, iar pe cumpărători îi îndemnăm să solicite bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *