Dior Cruise 2020

Dior – colecția „Cruise 2020” un spectacol uluitor în Marrakech

Lifestyle

Colecția Dior Cruise 2020, prezentată de designerul Maria Grazia Chiuria, s-a desfășurat luni seară, la Palatul El Badi (Palais El Badi), din Marrakech, iar tema a fost „pământ comun” („common ground”) – o celebrare a diferitelor culturi care se reunesc pentru a crea împreună și pentru a-și găsi un teren comun.

Un punct de întâlnire între lumi diferite o nouă „ușă” care se deschide pe fondul unui apus de soare spectaculos, într-o locație sugestivă, Palais El Badi din Marrakech, în Maroc. Așa a ieșit pe scenă colecția „Cruise 2020” .

„Maria Grazia Chiuri a avut dintotdeauna în suflet această dorință de schimbare creativă cu alte culturi africane. Cu această colecție, ea a căutat să dialogheze cu peisajul real și imaginat al Marocului, la intersecția cu Marea Mediteraneeană, Europa și Africa, ca o destinație de vis pentru artiști, poeți, scriitori și aventurieri veșnici”, a declarat Dior într-un comunicat de presă.

Pentru realizarea colecției, Maria Grazia Chiuri, director creativ, a invitat mai mulți specialiști să colaboreze cu ea. Chiuri i-a cerut lui Pathé Ouédraogo, cunoscut și ca Pathé’O (unul dintre cei mai importanți designeri din Africa), să creeze o cămașă specială pentru colecție, care aduce omagiu președintelui Africii de Sud, Nelson Mandela.

Ea a colaborat, de asemenea, și cu Grace Wales Bonner (designer britanic-jamaican a cărui activitate a explorat culturile africane) și Mickalene Thomas (artist afro-american), cerându-le să reinterpreteze, combinând viziunea creativă, piesele iconice New Look – jacheta (the Bar Jacket) și fusta.

Dior are legături istorice cu Marraketch – în 1951, Christian Dior a creat „Maroc”, o rochie din tulle albă și o haină cu broderii de argint, inspirată de culorile albe răcoroase ale orașului – care ajungeau la 36 de grade după-amiaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *