Donald Trump

Donald Trump – declarații după atacul iranian

Actualitate Externe

Președintele SUA, Donald Trump a făcut miercuri primele declarații oficiale, după atacul iranian asupra asupra bazelor americane utilizate de americani în Irak

Trump a declarat că atât timp cât este el preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară. El a precizat că niciun american nu a fost rănit în urma atacului iranian. De asemenea, el a solicitat NATO o mai mare implicare în Orientul Mijlociu și a anunţat că în curând vor fi impuse noi sancţiuni economice împotriva Iranului.

„Atacul de noaptea trecută al Iranului asupra bazei militare nu a produs nici o victimă, ci doar pagube materiale. Iranul, în loc să mulțumească SUA pentru că au primit bani cash în 2015, au cerut moarte Americii. Atacul de noaptea trecută a fost practic făcut din banii dați de fosta administrație a Statelor Unite.

Fac un apel către NATO pentru o mai mare implicare în Orientul Mijlociu. Astăzi, sub conducerea mea, SUA a devenit o țară independentă energetic, un lucru la care nimeni nu s-ar fi gândit. Nu avem nevoie de petrolul nimănui. Suntem cel mai mare producător de petrol și gaze.

Soleimani a omorăt atât americani cât și o mulțime de iranieni.(…) Statul Islamic este un inamic natural al Iranului. Trebuie să ne unim forțele și să luptăm împreună împotriva ISIS. Fac un apel către poporul iranian și către conducătorii acestei țări: vrem să prosperați în țara voastră și să vă atingeți potențialul maxim”, a spus Donald Trump.

„Atât timp cât sunt preşedinte al Statelor Unite, Iranului nu i se va permite să deţină arme nucleare”, a afirmat Donald Trump miercuri seară.
„Forţele americane sunt pregătite pentru orice, dar Iranul pare să facă un pas înapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate părţile implicate şi pentru toată lumea”, a subliniat Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *