Palatul Buckingham

Donald Trump – primit de regina Elisabeta la Palatul Buckingham

Lifestyle

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi soția sa Melania Trump, au fost primiţi luni, cu onorurui, la Palatul Buckingham de regina Elisabeta a II-a, prințul Charles și soția lui, Camila.

Donald și Melania Trump se află într-o vizită de stat de trei zile în Regatul Unit. Prima zi a fost dedicată întâlnirilor cu membrii Casei Regale Britanice.

Donald Trump a fost invitatul de onoare la dineul de stat oferit în cinstea lui de Regina Elisabeta a II-a. Gazda a deschis evenimentul cu un discurs în care a vorbit despre prietenia de durată dintre Marea Britanie şi Statele Unite.

“Domnule preşedinte, sunt încântată să vă urez, dumneavoastră şi doamnei Trump, bun venit la Palatul Buckingham. În această seară celebrăm o alianţă care a contribuit la siguranţa şi prosperitatea popoarelor noastre de-a lungul a zeci de ani şi care cred că va dura mulţi ani de-acum înainte”, a spus Regina Elisabeta.

La rândul său, Donald Trump i-a mulțumit pentru primirea călduroasă și ospitalitate:
“Majestatea Voastră, Melania şi eu suntem profund onoraţi să fim invitaţii dumneavoastră în această istorică vizită de stat. Mulţumim pentru primirea călduroasă, pentru vremea frumoasă, pentru ospitalitate şi pentru cele aproape şapte decade de prietenie preţioasă pe care aţi arătat-o Statelor Unite ale Americii.”

Trump a vizitat apoi colecţia regală a Coroanei Britanice, prezentată chiar Regina Elisabeta a II-a. Preşedintele american a mers şi la Catedrala Westminster, unde a depus o coroană la monumentul soldatului necunoscut.
Marți, liderul american are programate întâlniri cu diverşi politicieni britanici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *