Elevii au intrat vineri în vacanța prelungită de primăvară

Social

Vineri, 2 aprilie – prima zi din vacanța prelungită de primăvară stabilită săptămâna trecută de Ministerul Educației în perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru toți elevii, mai puțin pentru cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii din clasele terminale vor avea un interval de școală online între 12-30 aprilie, apoi din nou vacanță până în 9 mai.

Decizia unei vacanțe prelungite a fost luată la solicitarea Ministerului Sănătății, pentru reducerea mobilității populaței, având în vedere că în luna aprilie este așteptat un vârf al numărului de cazuri de infectare, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vacanțele de primăvară vor fi după cum urmează:
-Pentru elevii din clase non-terminale (toți exceptând clasa a VIII-a și a XII-a): 2 aprilie – 4 mai

-Pentru elevii din clasele terminale: 2-11 aprilie / 30 aprilie – 9 mai (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai)

-Evaluarea Națională are loc între 22-25 iunie. Bacalaureatul are loc între 28 iunie – 1 iulie. (Vezi mai jos în articol calendarul detaliat)

Deși teoretic intră și ele în vacanță, grădinițele pot rămâne deschise, cu avizul DSP, pentru „activități educaționale”, potrivit ordinului de ministru de la începtului săptămânii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *