Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit la şcoală

Social

O propunere legislativă iniţiată de deputatul liberal Robert Sighiartău, potrivit căreia elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la/până la unitatea de învăţământ, cheltuielile fiind asigurate de la bugetul de stat, a fost adoptată de Senat.

”Senatul a dat, ieri, votul final, în unanimitate, inițiativei mele legislative privind transportul specializat de tipul curse școlare.

Inițiativa primise și votul Camerei Deputaților, în această primăvară. Elevii din învățământul primar, din orașe și municipii, vor putea beneficia de transport de acasă la școală și retur. Mi-a fost sursă de inspirație proiectul pilot pus la punct de către Emil Boc la Cluj-Napoca. Acolo cursele școlare funcționează cu succes, s-au extins și sunt apreciate de părinți și copii. Așa poate fi în multe alte locuri din țară. Doamne ajută!”, a scris pe Facebook deputatul Robert Sighiartău.

De această prevedere vor putea beneficia elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/ acreditate.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.
Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *