elevi

Elevii vor consultări despre tezele și olimpiadele școlare

Social

Consiliul Național al Elevilor vrea să afle părerea elevilor cu privire la organizarea tezelor și a olimpiadelor școlare. Dezbaterea a fost lansată după ce reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că suspendă concursurile și caută variante pentru înlocuirea tezelor.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul anunță că „în urma incertitudinii create în spațiul public referitoare la susținerea lucrărilor semestriale, generate în urma unor declarații ale reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, organizația lansează o consultare adresată tuturor elevilor, pentru a afla atât opinia acestora cu privire la modalitatea de susținere a tezelor, cât și părerea despre decizia de suspendare a tuturor olimpiadelor școlare”.

Poziția elevilor, a apărut după ce în cadrul unei conferințe, secretarul de stat Luminița Barcari a afirmat că la Ministerul Educației și Cercetării se discută mai multe variante pentru desfășurarea tezelor semestriale, printre care se numără și înlocuirea tezei cu o evaluare sumativă, ce nu va mai reprezenta 25% din media la respectiva disciplină, ci va fi notată precum orice altă lucrare scrisă.

Deși mai sunt doar câteva săptămâni până la data la care elevii ar fi trebui să înceapă să susțină tezele, încă nu este clar nu se vor desfășura acestea, ținând cont de faptul că peste un milion de elevi învață, în acest moment, în mediul online.

„După luni în care deciziile Ministerului Educației și Cercetării au fost comunicate cu întârziere, provocând incertitudine în rândul tuturor actorilor educaționali, este imperios ca, mai departe, opinia elevilor să fie cu adevărat ascultată, găsindu-se, totodată, mecanismele necesare pentru ca actul instructiv-educativ să continue în condiții de siguranță”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *