Emmanuel Macron a anunţat că Franţa este pregătită să trimită trupe în România

Politica

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri seară (19 ianuarie 2021) că Franţa va trimite trupe în România în cadrul operaţiunilor NATO pentru asigurarea securităţii statelor din estul alianţei. Este un anunţ major în plină criză de securitate pe flancul estic al NATO.

„Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noştri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noştri din zona baltică şi vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni şi de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip «prezenţă înaintată consolidată», mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noştri europeni în cadrul NATO“, a spus preşedintele francez.

Anunţul preşedintelui francez a fost făcut în faţa militarilor din Haguenau (Alsacia) şi vine într-un moment de maximă tensiune în estul Europei, unde Rusia a masat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Kremlinul a cerut în mod formal statelor membre NATO să îşi retragă trupele din ţările membre aflate în est, ţări printre care se numără şi România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *