Emmanuel Macron – „ Dacă Rusia va câştiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă zero”

Externe

„Dacă Rusia va câştiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero”, a avertizat joi seara preşedintele francez Emmanuel Macron în cursul unui interviu televizat pe canalele France 2 şi TF1, relatează AFP.
Războiul din Ucraina este „existenţial pentru Europa noastră şi pentru Franţa”, a insistat el, dând asigurări totodată că „nu vom duce niciodată o ofensivă, nu vom lua niciodată iniţiativa”.

„Dacă situaţia se deteriorează” în Ucraina, „trebuie să fim pregătiţi şi vom fi pregătiţi să luam deciziile care se impun pentru ca Rusia să nu câştige niciodată”, a subliniat preşedintele francez.
„Securitatea” francezilor necesită „înfrângerea Rusiei” în Ucraina, a afirmat el, apreciind că cei care pun „limite” sprijinului pentru Ucraina „aleg înfrângerea”.

Ucraina a trecut în defensivă de-a lungul întregii linii a frontului în toamnă, după ce ofensiva pe care a lansat-o în vară a eşuat, fără să ducă la câştigurile scontate. De atunci Rusia a preluat iniţiativa şi a obţinut unele progrese în sectorul de Est al frontului datorită superiorităţii sale în materie de soldaţi şi artilerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *