Estonia a cerut Rusiei să reducă la jumătate numărul de diplomaţi de la Ambasada din Tallinn

Externe

Ministerul de Externe al Estoniei a anunţat miercuri că a cerut Rusiei să îşi reducă numărul de diplomaţi de la ambasada din Tallinn, transmite Reuters.

Ministerul afirmă într-un comunicat că numărul de diplomaţi ruşi acreditaţi ar trebui să fie opt, egal cu cel al diplomaţilor estonieni de la Moscova. Pe site-ul de internet al ambasadei ruse din Estonia figurează 17 diplomaţi, după ce trei au fost expulzaţi în urma invazei ruse în Ucraina.

„Având în vedere faptul că în timpul războiului de agresiune personalul ambasadei ruse nu este implicat în dezvoltarea relaţiilor ruso-estoniene, considerăm că nu există motive pentru dimensiunile actuale ale ambasadei ruse”, a arătat ministerul.

Moscova a apreciat că expulzările sunt cel mai recent exemplu de „rusofobie” din partea estonienilor. „Nu mai este de multă vreme un secret că Estonia este unul din statele cele mai ostile faţă de Rusia”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe rus, Maria Zaharova, adăugând că „rusofobia a fost ridicată la nivelul de doctrină oficială”.
Rusia va reacţiona la orice „acţiuni ostile” din partea Estoniei, a mai spus Zaharova, fără a da detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *