Eurovision 2021 se va desfășura în luna mai la Rotterdam

Lifestyle

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat, luni, datele pentru evenimentul din 2021 de la Rotterdam, dar şi că va fi păstrată tema „Open Up” stabilită pentru ediţia de anul acesta, care a fost anulată din cauza pandemiei, informează Reuters.

Semifinalele vor avea loc pe 18 şi 20 mai, iar finala competiţiei, pe 22 mai. Vor participa reprezentanţi ai 41 de ţări. Formatul evenimentului nu este încă stabilit, având în vedere evoluţia pandemiei.

European Broadcasting Union, asociaţia care organizează evenimentului, a transmis că lucrează cu patru scenarii – de la o versiune relativ normală a concursului până la una în contextul în care Olanda ar fi în carantină în acea perioadă. În acest ultim caz, recitalurile vor avea loc fără public.

Organizatorii mai cred că reprezentaţii live, cu un număr redus de spectatori şi distanţare fizică, ar trebui să fie posibile, anul viitor, pe Arena Ahoy din Rotterdam.

Eurovision Song Contest este unul dintre cele mai mari evenimente televizate, fiind urmărit de până la 200 de milioane de telespectatori. Piesele care au fost alese pentru ediţia 2020 nu vor mai fi eligibile, iar 19 ţări participante au spus că vor trimite acelaşi artist sau grup la ediţia din 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *