Expoziţia multimedia „Mirrors of Brâncuşi” – la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Social

În perioada 10 – 24 februarie are loc la Muzeul Național al Țăranului Român expoziția multimedia Mirrors of Brâncuși, un proiect care urmărește să surprindă esența sculptorului român printr-o serie de instalații și de experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși. Proiectul este organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink, cu sprijinul JTI și Muzeul Național al Țăranului Român.

Expoziţia este o prezentare dinamică a unor întâmplări din viaţa artistului, a relaţiilor sale cu alţi artişti, precum şi a unor trăsături de caracter despre care se vorbeşte prea puţin.

Aceasta dispune de o scenografie amplă, în care vizitatorul va putea experimenta cum e să fii parte dintr-o operă a lui Brâncuşi, se va oglindi într-o interpretare a unui modul în mărime naturală al Coloanei fără Sfârşit şi se va bucura de un scurt film dedicat vieţii inventatorului sculpturii moderne, cu informaţii concise şi alese cu grijă, precizează instituţia muzeală.

„Ca să gândim acest proiect, am mers pe un fir logic în care am pus cap la cap conceptele cu care opera Brâncuşi şi nevoile publicului, felul în care acesta interacţionează cu o informaţie şi cum o asimilează. Am ajuns astfel la ‘Mirrors of Brâncuşi’, un proiect-oglindă, în care oamenii nu doar că sunt puşi faţă în faţă cu creaţia lui Brâncuşi, dar sunt invitaţi să se pună în locul unor opere ale artistului, ajungându-se astfel la o analiză a propriilor emoţii şi sentimente dintr-o postură nouă.

Prin acest proces de a te identifica şi de a empatiza cu celălalt, vizitatorii vor avea o imagine mai clară asupra a ceea ce şi-a propus Brâncuşi prin opera lui. Verticalitate, complexitate ascunsă în linii simple, emoţie şi reîntoarcere către sine – asta veţi descoperi în cadrul expoziţiei ‘Mirrors of Brâncuşi’”, spune curatorul Silvana Dulamă-Popa.

Proiectul se desfășoară în mai multe spații, prima expoziție fiind la București, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Irina Nicolau, în perioada 10 – 24 februarie. Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică în intervalul 10:00 – 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *