facebook

Facebook – a recunoscut că a stocat milioane de parole fără să le cripteze

Externe

Compania Facebook a recunoscut că parolele folosite de sute de milioane de utilizatori au fost stocate pe servere interne fără a fi criptate.

Compania a anunțat într-un comunicat că, în timpul unui control de rutină efectuat în ianuarie, a descoperit faptul că parolele a sute de milioane de utilizatori erau păstrate în format necriptat pe serverele companiei.

La acestea au avut acces peste 20.000 de angajaţi ai Facebook, conform site-ului krebsonsecurity. O sursă din interiorul gigantului american a vorbit cu jurnalişti ai site-ului, spunând că parolele au fost expuse accesului liber al angajaţilor chiar şi 7 ani, cele mai vechi fiind din 2012.

„Am rezolvat problema şi, ca măsură de precauţie, îi vom anunţa pe toţi cei ale căror parole au fost stocate sub această formă”, a subliniat Facebook în comunicat, precizând că, în mod obişnuit, sistemele sale ar fi trebuit să cripteze datele de acces ale utilizatorilor.

Reprezentanții săi susțin însă că nu a existat nici un pericol ca cineva să le fi folosit în mod abuziv, chiar dacă la ele au avut acces angajații Facebook. Compania susține că în perioada următoare va informa utilizatorii ale căror parole au fost în pericol de a fi compromise.

„Să fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook şi nu avem indicii până în acest moment că cineva din interior le-ar fi folosit în mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat”, a precizat reţeaua de socializare, care a intrat deja sub tirul criticilor pentru maniera în care a gestionat datele personale ale utilizatorilor după declanşarea scandalului Cambridge Analytica în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *