„Fapte, nu frică !” – Gala pentru Excelenţă în Jurnalism

Lifestyle

Siguranța jurnaliștilor depinde direct de respectul și protecția pe care societatea le acordă acestei profesii cu rol esențial în democrație.

„Fapte, nu frică ! Jurnalism de performanță în condiții de siguranță !” este genericul sub care Consiliul Național al Audiovizualului a organizat joi, 29.02.2024, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Gala pentru Excelență în Jurnalism, un eveniment dedicat recunoașterii publice a devotamentului și profesionalismului jurnaliștilor români care au participat, în ultimii doi ani, la misiuni în zone de conflict.

„În ultimii doi ani, 140 de oameni de presă şi-au pierdut viaţa făcându-şi profesia în diferite zone de conflict de pe glob. Pentru că siguranţa jurnaliştilor depinde direct de respectul şi protecţia pe care societăţile le acordă uneia dintre profesiile cheie ale democraţiei, Consiliul Europei a lansat o campanie destinată promovării protecţiei şi siguranţei profesioniştilor din mass-media.

În cadrul acestei campanii, Consiliul Naţional al Audiovizualului din România vă invită la Gala pentru Excelenţă în Jurnalism, un eveniment dedicat recunoaşterii publice a devotamentului şi profesionalismului jurnaliştilor români care au fost în misiuni în zone de conflict în ultimii doi ani”, precizează CNA.

La eveniment, jurnaliștii au relatat despre experiențe trăite în calitate de corespondenți de război în Ucraina și Israel. Gala, la care au fost premiați 51 de jurnaliști, se înscrie în campania Consiliului Europei, destinată promovării protecției și siguranței profesioniștilor din Mass-Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *