Federaţiile sportive naţionale şi-au propus să câştige 16 medalii la Jocurile Olimpice din 2024

Sport

Reprezentanţii federaţiilor sportive naţionale au anunţat în cadrul Forumului Internaţional „Excelenţa în Sport”, organizat în Poiana Brașov de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, că obiectivul sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 este să câştige 16 medalii.

Jumătate dintre cele 26 de federaţii sportive naţionale prezente la eveniment, 13, şi-au propus câştigarea a 16 medalii: 2 gimnastică artistică, 1 atletism, 1 box, 3 canotaj, dintre care una de aur, 1 ciclism, 1 haltere, 1 handbal, 1 judo, 1 kaiac-canoe, 1 nataţie, 1 scrimă, 1 tenis de masă, 1 tir sportiv.Evenimentul a fost deschis de preşedintelui COSR Mihai Covaliu care i-a avut alături la prezidiu pe Consilierul de Stat Cătălina Galer, subsecretarul de stat din Ministerul Sportului Radu Antohi şi pe secretarul general COSR, George Boroi. Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt secretarul general al Comitetelor Olimpice Europene, Raffaele Pagnozzi, directorul sportiv al EOC, Peter Brull, membrul Comitetului Executiv al EOC Zlatko Matesa.

La eveniment participă reprezentanţii ai 26 de federaţii sportive naţionale, membrii Comitetului Executiv al COSR, ai Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanţă, reprezentanţi ai Comisiei Medicale a COSR, ai Centrului Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică, reprezentanţi ai Institutului Naţional de Medicină Sportivă, ai Agenţiei Naţionale Anti-Doping şi ai Institutului Naţional de Cercetare Sportivă.Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a afirmat că este necesar ca federaţiile să îşi stabilească obiective realiste. „COSR şi-a asumat rolul de organizaţie suport pentru sportul de înaltă performanţă şi cel de lider instituţional pentru Misiunea Olimpică de a participa la Jocurile Olimpice. Din 2016, de când echipa noastră a ajuns la conducerea COSR, singura noastră politică a fost, este şi va fi sportul de performanţă, excelenţa. Ştiu că uneori am fost incomozi, tocmai pentru că am cerut performanţă, dar procesul a fost direct proporţional cu investiţiile pe care le-am generat.

Împreună cu partenerii noştri – cărora le mulţumesc în mod special pentru loialitate şi generozitate – am investit transparent în oamenii şi federaţiile care şi-au propus să ajungă în vârf, şi-au urmărit obiectivele şi au făcut totul pentru a şi le îndeplini. Vom continua să facem acelaşi lucru pentru a fi mai puternici, pentru a ne îndeplini obiectivele. Pentru a da încredere tuturor celor care vor să facă performanţă e obligatoriu să acceptăm că trebuie să ne adaptăm, să fim la curent cu tot ceea ce e nou şi mai ales să ne propunem obiective realiste. Doar cei puternici, cei realişti, ajung până în vârf!”, a declarat Covaliu.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, din 2021, România a obţinut patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *