ferarri

Ferrari – Expoziția „Michael 50” se prelungește până la 30 aprilie

Sport

Muzeul Ferrari din Maranello prelungește până la 30 aprilie, expoziția „Michael 50”, dedicată lui Schumacher, datorită „numărului record de vizitatori” și „feedback-ului entuziast al fanilor”.

Expoziția deschisă pe 3 ianuarie 2019 la Maranello, în ziua celei de-a 50-a aniversări a pilotului, „povestește despre cariera sa extraordinară și despre recordurile inegalabile în istoria F1”.

Cele mai importante Ferrari conduse de Schumacher în cei 11 ani cu Scuderia sunt expuse în Sala delle Victorie. Este prezent modelul F310 din 1996, cu care Schumacher a câștigat primele Grand Prix-uri, în primul său sezon la Ferrari. Poate fi admirat și F399, care a permis scuderiei să deschidă o serie de victorii excepționale în 1999, în principal câștigarea unui nou titlu la constructori.

Ferrari a expus cu această ocazie și monopostul F1-2000, la volanul căruia Michael obținea titlul mondial la Suzuka, la 21 ani după victoria lui Jody Scheckter, și modelul 248 F1 din 2006, cu care își va adjudeca ultima sa victorie cu Ferrari, a 72-a, în China.

Dacă exceptionalul palmares al lui Schumacher este arhicunoscut, se știu mai putine lucuri despre trecutul său ca dezvoltator de modele de stradă. După ce a părăsit Formula 1, la care s-a reîntors pentru putin timp, între 2010 si 2012, sub culorile Mercedes, campionul a continuat să ajute constructorul italian și a pus umărul la construirea unor modele ca 430 Scuderia în 2007 și Ferrari California în 2008, expuse și ele acum, la “Michael 50”.

Pe lângă mașinile cu care a câștigat titlurile mondiale, expoziția găzduiește o colecție întreagă de obiecte care i-au aparținut pilotului german, dar și numeroase lucruri personale care nu au fost expuse niciodată.

Punctele de atracție ale Muzeului sunt cele trei expoziții: “Driven by Enzo” – o colecție a mașinilor cu patru locuri conduse de Enzo Ferrari, și “Passion and Legend”, un omagiu adus fondatorului companiei, și “Michael 50”, expoziția dedicată pilotului german Michael Schumacher.
Expoziția Michael 50 este organizată în colaborare cu fundația Keep Fighting și o mare parte din fondurile strânse vor fi donate. Expoziția poate fi vizitată până în data 30 aprilie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *