FRA ia în calcul reluarea Campionatelor Naţionale de Atletism – la finalul lunii iulie

Sport

Federaţia Română de Atletism (FRA) a anunţat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că ia în calcul reluarea campionatelor naţionale la finalul lunii iulie.

”Federaţia Română de Atletism a analizat efectele previzionatei relaxări a condiţiilor de izolare şi a creionat un scenariu de relansare a activităţii competiţionale. În condiţiile în care, pe teritoriul României, se vor relua majoritatea activităţilor comerciale şi piaţa muncii va reveni la normal, Federaţia Română de Atletism intenţionează să relanseze activitatea competiţională. În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiţii şi a Consiliului Director pentru Situaţii de Urgență al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activităţii competiţionale a competiţiilor pentru juniori, tineret şi seniori începând cu finalul lunii iulie”, se arată în comunicat.

Federația Română de Atletism își propune, astfel, ca până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi organizate campionatele naţionale de pistă, alergare montană, marş şi de şosea. Conducerea federației menționează faptul că organizarea acestor campionate va presupune stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenţie, în acord cu recomandările de la acel moment.

”Federaţia consideră că un termen de pregătire de 8-10 săptămâni (de la ieşirea din starea de urgenţă, până la debutul competiţiilor) este necesar pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor de performanţă şi pentru desfăşurarea unor competiţii relevante din punct de vedere al rezultatelor obţinute”, se mai spune în comunicatul federației.

Pentru acest an, România avea în planul competiţional și desfăşurarea mai multor competiţii internaţionale printre care Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Campionatul Balcanic de Seniori, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României.

”Conducerea Federaţiei Române de Atletism a discutat cu managementul ABAF (Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism) care sprijină în continuare organizarea acestor competiții şi în special a Campionatului Balcanic de Seniori, campionat ce reprezintă în acest moment cea mai importantă competiţie europeană de atletism din acest an.

Rămân în planul competiţional al federaţiei şi Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Modul şi data de desfăşurarea acestor campionate sunt influenţate direct de noile măsuri care vor fi abordate de Guvernul României privind regulile de prevenţie, libera circulaţie a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc.”, menționează conducerea Federației Române de Atletism pe site-ul oficial.

Noul calendar competiţional (cu noile date de desfăşurare a competiţiilor) va fi finalizat după ieşirea din starea de urgenţă şi aprobarea lui va avea loc în prima ședință a Consiliului Federal din a doua parte a lunii mai.
Referitor la competiţiile destinate copiilor, reprezentanții Federației au anunțat că acestea se află în acest moment în analiza comisiilor din federaţie care vor ţine cont şi de condiţiile finale de desfăşurare a activităţii şcolare.

”Federaţia Română de Atletism este alături de antrenori şi sportivi, de cluburi şi asociaţii judeţene şi încearcă să găsească cele mai bune soluţii privind desfăşurarea competiţiilor de atletism în această perioadă dificilă. Conducerea federaţiei este conştientă de dorinţa sportivilor de a concura şi face toate eforturile de a păstra structura competiţională pentru anul 2020.

Nu trebuie însă să uităm de siguranţa sportivilor, antrenorilor şi a tuturor celor implicaţi în desfăşurarea competiţiilor de atletism şi, de aceea, orice decizie luată va fi făcută cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie comunicate de Guvernul României”, se arată în comunicatul Federației Române de Atletism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *