franta-china

Franţa și China – acorduri de miliarde de dolari

Externe

Valoarea celor 300 de avioane Airbus comandate de China este de aproximativ 30 de miliarde de euro (33,94 de miliarde de dolari), potrivit unui acord comercial semnat luni cu ocazia vizitei președintelui chinez Xi Jinping în Franța, a anunţat luni un oficial al preşedinţiei franceze, transmite Reuters.

“Numai în cazul tranzacţiei Airbus suntem aproape de 30 de miliarde de euro”, a afirmat oficialul.

De asemenea, Parisul şi Beijingul au fost de acord cu ridicarea restricţiilor la exporturile de carne de pasăre din Franţa către China.

Luni, Franţa a semnat 15 contracte de afaceri cu China, în valoare de miliarde de euro, inclusiv un acord prin care grupul energetic francez EDF va construi un parc eolian offshore în China, a informat un reprezentant al Palatului Elysee.

Compania franceză Fives şi grupul China National Building Materials au semnat un acord de un milion de euro în vederea cooperării în sectorul economisirii energiei în ţările în curs de dezvoltare
De asemenea CMA-CGM şi China State Shipbulding Corporation vor construi zece containere, într-o tranzacţie evaluată la 1,2 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *