FRF a anulat toate competițiile de de copii și juniori – cu excepția Ligii Elitelor U19

Sport

Federația Română de Fotbal a anunțat, pe site-ul oficial, că, în urma consultărilor cu reprezentanții cluburilor, s-a decis încheierea sezonului competițional 2019-2020 la nivelul copiilor și juniorilor.

Au fost anulate toate cele 31 de competiții de copii, juniori și grassroots din sezonul 2019-2020 organizate pe teritoriul României, singura competiție care rămâne întreruptă fiind Liga Elitelor Under 19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.

„Având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, informează www.frf.ro.

Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate, întrerupte și ele în urma deciziei Comitetului de Urgență din 9 martie, se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, informează frf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *