firea

Gabriela Firea – anunță când încep lucrările la Spitalul Metropolitan

Social

Primăria Capitalei a finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, indicatorii tehnico-economici urmând să fie supuși aprobării Consiliului General la ședința din luna decembrie, a anunțat miercuri primarul general, Gabriela Firea.

Primarul spune că în luna martie 2020 vor începe lucrările. Spitalul va avea 1000 de paturi, sali de operații, spații de cazare pentru rudele pacienților internați, o creșă și o o grădiniță, potrivit declarației primarului general, Gabriela Firea.

”Spitalul Metropolitan Bucuresti, primul spital inteligent din Romania, care va putea concura cu cele mai moderne unitati medicale din lume, devine realitate, asa cum am promis anul trecut. Avem finalizat Studiul de fezabilitate, iar in martie 2020 vom incepe lucrarile la Spitalul Metropolitan! Acesta va avea 1000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continua, 31 de sali de operatie, dar si sali pentru investigatii imagistice si medicina nucleara. Spitalul va asigura pentru bucureșteni și pacienții din țară nu doar servicii medicale la standarde de excelență, ci și conexe: centru de excelență, campus universitar, cazare pentru personalul medical și rudele pacienților, grădiniță si cresa.

Investitia este de 400 de milioane de euro, pentru cladire si dotari. Cladirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum si dotarea cu aparatura ultramoderna se vor finaliza in 3 ani. Anual vor fi tratați în regim de spitalizare continuă circa 45 000 de pacienți, iar în sistem ambulator, peste 280.000”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *