Airbus ACJ350

Germania – devine primul client guvernamental pentru Airbus ACJ350

Externe

Guvernul german a plasat o comandă fermă pentru trei aeronave de tip ACJ350-900 XWB, devenind primul client guvernamental pentru acest tip de aeronavă care a fost deja comandat de clienți privați, potrivit unui comunicat de presă.

Aeronavele sunt destinate mai multor tipuri de misiuni la nivel guvernamental, transport de trupe și evacuare medicală. Livrarea primei aeronave este planificată pentru 2020, iar celelalte două în 2022.

Amenajarea cabinelor va avea la bază conceptul de echipare Easyfit specific cabinei ACJ, care include componente preinstalate și interfețe standardizate care simplifică foarte mult instalarea echipamentelor specifice unui fuzelaj din fibră de carbon.

„ACJ350 XWB este cel mai bun şi mai modern mijloc de a călători pe distanţe mari, având capacitatea de a transporta grupuri mari oriunde în lume şi oferind confort, eficiență și fiabilitate de neegalat”, a declarat președintele ACJ, Benoit Defforge.

Modelul A350 XWB este prima aeronavă Airbus cu fuzelaj și aripi din fibră de carbon, fiind rezistent la coroziune şi având o durată de viață superioară și o greutate mult redusă.

Caracteristicile sale tehnologice oferă, de asemenea, confortul sporit al unei cabine la altitudini mici, o pregătire mai simplă și mai rapidă pentru piloții care fac trecerea la această aeronavă prin intermediul celei mai noi versiuni de cockpit comun dezvoltate de Airbus, precum și aripi mai eficiente din punct de vedere aerodinamic, care își adaptează forma în timpul zborului.

Comenzile totale de A350 XWB se ridică la aproximativ 900, dintre care mai mult de 250 se află deja în serviciul unor companii aeriene.

În versiunea ultra-long, ACJ350-900 XWB poate transporta 25 de pasageri, având o autonomie de 20,550 km / 11,100 nm, ceea ce reprezintă mai mult de 22 de ore de zbor.

Aproximativ 200 de avioane Airbus corporate sunt în uz în întreaga lume şi zboară pe fiecare continent, inclusiv în Antarctica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *