Germania lansează un program de testare în masă a copiilor pentru COVID-19

Externe

Premierul landului german Turingia, Bodo Ramelow, a anunţat astăzi un program de testare în masă a copiilor pentru COVID-19 în districtul Hildburghausen, una dintre zonele din Germania cu cele mai multe cazuri de coronavirus, pentru a afla în ce măsură aceştia contribuie la o creştere rapidă a numărului de infectări, relatează Reuters.

Districtul din estul Germaniei a înregistrat un număr record de 603 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, de patru ori mai mult decât incidenţa medie de 140 în Germania, a anunţat Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase.

„Vom efectua acum prima testare în masă a copiilor şi tinerilor, care pot fi testaţi gratuit, începând de marţea viitoare (2 decembrie)”, a declarat Bodo Ramelow pentru postul ARD. „Atunci vom şti pentru prima dată: cât de sigure sunt şcolile şi grădiniţele?”, a mai spus oficialul german.

Districtul Hildburghausen cu 63.000 de locuitori a introdus miercuri un lockdown regional, mai strict decât cel în vigoare în landul Turingia, valabil până pe 13 decembrie.

Spre deosebire de majoritatea regiunilor din Germania, grădiniţele şi şcolile au fost închise şi oamenilor li se permite să-şi părăsească locuinţele cu un motiv întemeiat. Încălcarea regulilor poate atrage amenzi de până la 25.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *