Germania va găzdui următoarea conferinţă internaţională privind reconstrucţia Ucrainei

Externe

Germania va organiza, pe 11 iunie 2024, următoarea conferinţă internaţională privind reconstrucţia Ucrainei, a anunţat cancelarul german Olaf Scholz după o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la New York, potrivit AFP. Această reuniune va avea loc la Berlin, au adăugat serviciile cancelariei într-un comunicat.

Ultima conferinţă de acest tip, la Londra, a reunit timp de două zile, în iunie, lideri şi reprezentanţi din peste 60 de ţări şi instituţii financiare în special pentru a debloca fonduri pentru ţara atacată de Rusia.

Este vorba de a ajuta Ucraina să-şi menţină economia pe linia de plutire şi, pe termen lung, să-şi refacă infrastructura şi diferitele sale sectoare de activitate. Sectorul privat este, de asemenea, chemat să se mobilizeze.
Cancelarul german a avut o întâlnire de 30 de minute cu preşedintele ucrainean în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York.

Situaţia politică, militară şi umanitară din Ucraina a fost în centrul discuţiilor, potrivit cancelariei, Olaf Scholz reafirmând că Germania va sprijini în continuare Kievul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *