Granada – un oraș plin de istorie

Lifestyle Actualitate

Granada este un oraș magic din Spania( Andaluzia) situat la poalele lanțului muntos Sierra Nevada în care diferite culturi s-au întâlnit, dând naștere unei locații pline de inspirații și tendințe diferite.

Pe lângă farmecul irezistibil, orașul are una dintre cele mai fascinante istorii și culturi din toată Spania. Granada se poate mândri cu un patrimoniu arhitectural remarcabil și cu o serie de locuri care pot lăsa fără cuvinte pe oricine le vizitează.

Majoritatea atracțiilor turistice din Granada sunt situate în apropiere de centrul orașului și sunt ușor accesibile. Partea medievală a orașului, care se află pe două dealuri adiacente include două situri declarate Patrimoniu Mondial de către Unesco, și anume cetatea Alhambra și cartierul arab Albaicín, exemple incredibile de arhitectură tradițională andaluză.
Alhambra este o cetate datând din perioada maură, care stă maiestuos pe dealul Granada, precum și una dintre cele mai renumite atracții turistice din Spania.

Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, numit și „Palatul Roșu”, a fost construit în secolul al XIII-lea de către conducătorii mauri pentru a le servi drept reședință. Întregul site acoperă peste 140.000 de metri pătrați și include 3 părți care trebuie vizitate:

Palatele Nasride, în special Palatul Comares (vechiul palat al sultanului) și Palatul Leilor cu faimoasa sa Curte a Leilor și cele 124 de coloane de marmură ale sale.

Platul Generalife a fost reședința de vară a sultanilor. Vă puteți plimba acolo și vă puteți bucura de somptuoasele grădini cu flori și fântâni.
Alcazaba este o cetate militară din secolul al XI-lea. Este cea mai veche parte a cetății Alhambra și a servit ulterior drept bază pentru toate construcțiile viitoare. Puteți accesa mai multe turnuri pentru a vă putea bucura de vederea asupra orașului.

Cartierul Albaícin – este vechiul cartier arab din Granada, situat la poalele dealului Alhambra. Acest cartier (turistic) găzduiește impresionantul palat maur „Dar Al-Horra” și băile termale. Cartierul El Albaícin este un labirint de străzi pietruite și piețe mici unde vă puteți plimba într-o relaxare completă. Plimbarea prin Albaicín este ca și mersul pe jos prin istoria Granadei, clădirile, piețele și structura dau posibilitatea ca vizitatatorii să recunoască diferitele transformări culturale și sociale ale orașului.

Alte obiective de interes în Granada sunt:
Catedrala din Granada (Catedrala Întrupării) – datează din secolul al XVI-lea și este situată în centrul orașului. Catedrala din Granada este un amestec de stiluri renascentiste, gotice și baroce. Lângă catedrală se află Capilla Real, capela de înmormântare a regilor. Lângă catedrală se află Capilla Real;

Capilla Real( Capela regală) – o clădire în stil isabellin, construită între anii 1505 și 1517. Este locul de înmormântare al regilor spanioli, al reginei Isabella I și al regelui Ferdinand, al monarhilor catolici;
Sacromonte – este un cartier țigănesc din secolul al XV-lea situat pe deal și caracterizat prin locațiile din peșteri. Cartierul Sacromonte din Granada, cu străzile sale abrupte, se mândrește cu o lungă tradiție de flamenco transmisă de țiganii spanioli. Seara, vizitând una dintre locațiile din peșteri, veți avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la un frumos spectacol de flamenco. În plus, cartierul găzduiește un muzeu – Muzeul Peșterilor Sacramonte ce are o vedere uluitoare asupra mănăstirii Sacromonte;

El Bañuelo( hammam) – datând din secolul al XI-lea, El Bañuelo, sau baie arabă, situată în cartierul Albaicin, este cea mai veche și mai bine conservată baie arabă („hamam”) din Andaluzia. Este una dintre puținele clădiri maure care nu au fost demolate după recucerirea Granadei de către regii spanioli. Se poate vizita gratuit;

Mănăstirea „Cartuja” – o mănăstire impresionantă care datează din anul 1506. Potrivit experților, este cea mai frumoasă și decorată mănăstire din Spania, în ciuda fațadei exterioare austere. Având în vedere locația , puțin în afara centrului Granada (la 30 de minute de mers pe jos), mănăstirea este un loc mai puțin turistic, dar merită să o vizitați pentru a descoperi o oază de pace și liniște;

Sierra Nevada – este impunătorul lanț montan acoperit de zăpadă situat în apropierea orașului. După Alpi, acesta este cel mai înalt lanț montan din Europa, cu un total de 16 vârfuri peste 3000 de metri altitudine. Această zonă muntoasă este locul perfect pentru o excursie, plăcută de o zi la Granada. Bucurați-vă de o plimbare frumoasă în natură sau profitați de cei peste 85 de kilometri de pârtii de schi în sezonul de iarnă.

Piața Alcaicería – o altă atracție turistică, importantă este Piața Alcaicería ce reprezintă piața originală a mătăsii maure. Inițial, era constituită dintr-o serie de străzi înguste între Plaza Nueva și Plaza Bib-Rambla, pline de tarabe de mătase arabă, condimente și alte obiecte de valoare. Astăzi, singura parte rămasă a bazarului este Calle Alcaicería.

Este o zonă bogată în istorie și cultură locală, unde puteți cumpăra în continuare articole interesante și exotice. Bazarul din Granada este, de asemenea, foarte turistic, iar străzile înguste sunt formate în principal din mici magazine de suveniruri și țesături.

Bogată în condimente și foarte variată, în bucătăria din Granada simte foarte mult influența tradiției arabe. În acest oraș puteți încerca câteva experiențe gastronomice cu adevărat interesante, de la tapas-urile larg răspândite, până la deserturile delicioase care includ de obicei migdale și caramel.

În Granada puteți găsi feluri de mâncare cu multă verdeața și legumele (în special anghinare, fasole și vinete), dar și carne de miel și creveți. Foarte utilizat este uleiul: există uleiuri excelente, aromate și ușor amare, care provin din ținuturile măslinilor din țările vecine.

Veți găsi un număr mare de restaurante și baruri unde vă puteți bucura de mâncăruri suculente, cum ar fi: migas, remojón, fasole cu jamón, omletă Sacromonte și gazpacho. Cele mai populare zone pentru tapas sunt: Albaicín, Campo del Príncipe, Realejo, Plaza de Toros și în Centru.

În ceea ce privește cazarea, Granada oferă numeroase opțiuni de cazare. Oferta hotelieră este excelentă, dar alegerea locului în Granada depinde mai ales de nevoile și bugetul dumneavoastră. Una dintre cele mai bune zone pentru a vă caza în Granada este, fără îndoială, centrul istoric al orașului, cunoscut sub numele de El Centro. Este cea mai turistică parte din Granada și cea care oferă acces la toate atracțiile principale, dar există și alte zone surprinzător de fascinante pe care le puteți lua în considerare în funcție de nevoi și de mijloacele de transport.

Pentru a ajunge în Granada, există mai multe companii aeriene care operează zboruri spre spre această destinație, precum: Tarom, Iberia sau Ryanair. Aeroportul Federico Garcia Lorca (GRX) este cel mai important aeroport din provincie și se află în apropiere de Granada, la aproximativ 15 Km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *