Grecia – persoanele care nu au primit a treia doză de vaccin nu vor fi considerate imunizate

Externe

Grecia a decis ca persoanele care nu au primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 să nu fie considerate imunizate, prin urmare nu va beneficia de accesul oferit de certificatul verde.

Guvernul de la Atena a anunţat la 29 decembrie 2021 o nouă serie de restricţii între care interzicerea muzicii în baruri şi restaurante pentru a limita ieşirile pentru petreceri de Anul Nou, scrie novinite.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat. Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate”, a declarat Thanos Plevris, ministrul elen al Sănătății în luni seară.

Avertismentul OMS despre Omicron

Grecia, cu aproximativ 11 milioane de locuitori, a vaccinat până acum peste 7 milioane cu cel puțin o doză. Totodată, mai mult de 3,9 milioane de persoane au primit a treia doză.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția că răspândirea tot mai accelerată a Omicron poate genera apariția unei noi variante de coronavirus, mult mai periculoase.

Varianta Omicron pare a fi mai puțin periculoasă decât Delta, dar problema e că se transmite mult mai ușor.
„Cu cât Omicron se răspândeşte mai mult, cu atât e mai probabil să genereze o nouă variantă. Omicron e poate provoca moartea, poate mai puţin comparativ cu Delta, dar cine poate spune ce ar putea genera următoarea variantă?”, a declarat Catherine Smallwood, reprezentantă a biroului de urgenţe din cadrul OMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *