european capital of culture

Guvernul a alocat 53 de milioane de lei pentru programul “Timişoara Capitală Europeană a Culturii”

Social

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de OUG privind alocarea a 53 milioane de lei pentru susţinerea desfășurării Programului cultural naţional „Timișoara-Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

„Guvernul a aprobat alocarea de credite de angajament în cuantum de aproximativ 53 de milioane de lei, pentru perioada 2019-2022, în vederea implementării proiectelor de infrastructură culturală şi urbană din cadrul programului cultural naţional Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021„, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

„La propunerea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri organizatorice şi financiare pentru susţinerea desfăşurării programului cultural naţional Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Este actul normativ care reglementează modul de organizare, desfăşurare şi finanţare a acestui program ca program cultural naţional. Se stabileşte astfel un mecanism care să asigure susţinerea financiară, atât în ce priveşte finanţarea nerambursabilă, cât şi cea alocată de către autorităţile publice locale.

Practic, odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ va începe implementarea proiectelor din dosarul de candidatură, în special a celor de infrastructură culturală şi urbană care trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2022.

S-au alocat credite de angajament pentru perioada 2019-2022 în cuantum de 52,9 milioane de lei, deci aproximativ 53 de milioane de lei. Finanţarea nerambursabilă a programului se asigură anual pe baza unui contract de finanţare încheiat între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Asociaţia Timişoara Capitala Europeană a Culturii, alocările anuale destinate acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul Ministerului Culturii”, a declarat Nelu Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *