Guvernul a aprobat „planul de iarnă” în domeniul energiei

Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern va fi aprobat planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă. El a dat asigurări că cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei şi a gazelor.

“Aprobăm astăzi, așa cum ne-am asumat, săptămâna trecută, prin hotărâre de guvern planul de iarnă pentru asigurarea continuității furnizării energiei electrice pentru iarnă”, a spus premierul.
“Având în vedere că toţi cei care sunt cuprinși cu responsabilităţi în plan vor lua la cunoștință odată ce el va fi aprobat, astăzi, prin HG, nu mai târziu de sfârșitul săptămânii viitoare vreau să avem o întâlnire a Comitetului de Iarnă în care să discutăm în detaliu măsurile pe care trebuie să le avem în vedere şi, desigur, celelalte elemente care trebuie coroborate cu Comitetul Interministerial pentru Reziliența Energetică şi Implementarea Proiectelor în Sistemul Energetic.

Practic, în acest moment, odată cu OUG aprobată săptămâna trecută, am reușit să echilibrăm pachetul de măsuri pentru a putea să gestionăm aşa cum se cuvine asigurarea cu energie, menținerea costului final pentru consumatorii casnici și pentru IMM-uri și industria alimentară. De asemenea, cred că este important să subliniem din nou că cetățenii vulnerabili vor menține același cost la plata energiei.

De asemenea, la plata gazelor, asigurarea este cât se poate de clară. Nu cred că cetățenii trebuie să își facă probleme din acest punct de vedere. De asemenea, la nivelul IMM-urilor, orice problemă care va apărea după intrarea în vigoare a ordonanței și după ce, pe data de 9, vom avea decizia de la nivelul Comisiei Europene, urmează ca în funcție de aceste elemente noi de decizie să procedăm la completarea ordonanței de urgență a guvernului.”, a mai transmis premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *