dancila guvern

Guvernul a prelungit termenul de înregistrare pentru votul din străinatate

Politica

Guvernul Dăncilă a prelungit, joi, cu 4 zile, temenul de înregistrare a cetățenilor români care doresc să voteze din străinatate la alegerile prezidentiale, din noiembrie.

„Astazi vom adopta măsuri pentru a asigura cetațenilor români din diaspora dreptul la vot și o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate.

Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanța de urgență pe care o adoptăm include și măsuri privind desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, atribuțiile acestora și asigurăm cadrul legal pentru plata tuturor indemnizațiilor membrilor birourilor de votare”, a mai spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *