Guvernul a publicat o nouă listă a țărilor verzi

Actualitate Social

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni, lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu, fiind introduse 22 de noi state. Cu toate aceste state poate fi reluat traficul aerian, începând de marţi.

„Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei ţărilor membre U.E şi ale Spaţiului Economic European şi a listei ţărilor terţe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România. Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, nu se va recomanda izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea De Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia şi Thailanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *