Guvernul a suplimentat bugetul MTS pentru premierea sportivilor participanţi la JO de la Tokyo

Sport

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre prin care bugetul MTS a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu suma totală de 39.670 mii lei, informează MTS într-un comunicat pe pagina de facebook.

Această sumă este destinată premierii sportivilor, antrenorilor și colectivelor tehnice multidisciplinare pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokio 2020. Reamintim că în luna august a acestui an, tot la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care cuantumurile premiilor pentru sportivii care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio, prin clasarea pe locurile I-VI, au fost majorate cu 100%.

“Valoarea medaliilor olimpice nu se poate evalua. Faptul că sportivii își sacrifică toată copilăria și tinerețea pentru un vis nu conferă nicio garanție că vor câștiga vreodată o medalie olimpică. Sportul de performanță te învață mai mult să pierzi decât să câștigi. Mai mult să muncești și să te sacrifici, decât să te bucuri de victorie.

Momentele de reușită sunt mai puține, în comparație cu cele de eșec, dar în spatele lor stau aceleași renunțări și eforturi, de cele mai multe ori. Suntem mândri și ne bucurăm ca măcar cu aceste premii să îi ajutăm pe sportivi să își creeze o bază materială pentru viitorul lor. Medaliații olimpici sunt eroii noștri și modele pe care o întreagă generație le va urma. Ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noștri.” (Eduard Novak – Ministrul Tineretului și Sportului)

În urma participării la Jocurile Olimpice Tokio 2020, în perioada 23 iulie – 8 august 2021, sportivii români au fost medaliaţi cu o medalie de aur, 3 medalii de argint, un sportiv s-a clasat pe locul IV, 10 sportivi s-au clasat pe locul V, respectiv 12 sportivi pe locul VI.

La Jocurile Paralimpice Tokio 2020, organizate sub autoritatea Comitetului Internațional Paralimpic în perioada 18 august – 7 septembrie 2021, sportivii români au fost medaliaţi cu o medalie de argint, o medalie de bronz, iar un sportiv s-a clasat pe locul V.

Prin rezultatele deosebite obținute de delegația României, sportivii (34), antrenorii (36), membrii colectivelor tehnice (130) și membrii colective tehnice multidisciplinare (287) pot fi recompensați prin acordarea premierilor prevăzute în Art. 25 (1) a) și c) din H.G. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările și completările ulterioare.

Comitetul Olimpic Sportiv Român și Ministerul Tineretului și Sportului acordă premiile pentru performanţele obținute la Jocurile Olimpice Tokio 2020, respectiv Jocurile Paralimpice Tokio 2020, se arată în comunicatul MTS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *